torsdag 5 april 2012

Boende i Västra Götaland tror på storstaden och amorteringskrav i framtiden.

Storstaden, fjärrvärme och walk-in closet, det är framtiden för vårt boende. I alla fall när boende i Västra Götaland själva förutspår utvecklingen. Dessutom tror de att bolånetaket kommer att bytas ut mot amorteringskrav i framtiden. Detta och mycket mer avslöjas i den helt nya Trendrapporten 2012 från Svensk Fastighetsförmedling.

Trendrapporten 2012 är en kartläggning där 4 846 svenskar gett sina egna prognoser kring bostadsmarknaden och sitt eget framtida boende. Rapporten är indelad i fem teman; boende, ekonomi, inredning, drömläget och teknik. I Trendrapporten har även experter inom varje område analyserat resultatet som är nedbrutet på tio olika län, däribland Västra Götaland.
I Trendrapporten 2012 avslöjas bland annat att hela 44 procent av alla i Västra Götaland tror att fjärrvärme är det värmesystem som gäller i framtiden, följt av solceller och bergvärme med 17 respektive 16 procent. Intressant att se är att boende i Västra Götaland över 60 år är de som mest tror på fjärrvärme i framtiden (49 procent). Motsvarande siffra i åldersspannet 15-30 år är 37 procent.

Drömboendet är en villa med sjötomt, vilket var femte (19 procent) person i Västra Götaland svarar. Därefter följer ett hus på landet med 18 procent och på tredje plats lägenhet i innerstadsområde (15 procent). Men när Västra Götaland siar om hur svenskarna kommer att bo i framtiden är lägenhet i storstadsregion dominerande med 65 procent av de svarande. Villa i mellanstor stad kommer på andra plats med 26 procent och villa i en mindre stad på tredje plats med 17 procent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar